Rusi pod sve većim pritiskom, kako da reaguju?

Izvor: B92, 26.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi pod sve većim pritiskom, kako da reaguju?

Moskva -- Moskovska berza i rublja su danas pale zbog najnovijeg sunovrata cena nafte.

Berzanski indeks RTS, denominovan u dolarima, oslabio je u ranom trgovanju na Moskovskoj berzi za 3,55 odsto, da bi se nešto kasnije blago oporavio, a poljuljana ruska valuta je pala na oko 82 rublje za dolar ali se potom u izvesnoj meri povratila, prenosi agencija Frans pres.

Rusija, čija je ekonomija u recesiji zbog niskih cena nafte i zapadnih sankcija, ponovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogođena novim padom cena nafte, a ruske vlasti su pod sve većim pritiskom da reaguju, ocenjuje francuska agencija.

Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije je prošle godine pao za 3,7 odsto, prema juče objavljenom saopštenju ruske statističke agencije.

Kako podseća francuska agencija, guvernerka centralne banke Rusije Elvira Nabiulina je izjavila prošle nedelje da ruske vlasti raspolažu svim potrebnim sredstvima kako bi se suprotstavile nestabilnostima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.