Rusi: Sve može da se otkaže, ali CG nikako

Izvor: B92, 26.Avg.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi: Sve može da se otkaže, ali CG nikako

Rusi ove godine traže aranžmane pretežno za destinacije kao što su Crna Gora, Egipat i Vijetnam.

Zbog devalvacije rublje i kolebanja valute, tražnja za turističkim aranžmanima u inostranstvu je u Rusiji ove godine opala za 40 do 50 odsto. Jedino su Crna Gora, Egipat i Vijetnam zadržali prošlogodišnji nivo, piše današnji moskovski Komersant.

Dnevnik navodi da su to podaci Ruskog turističkog saveza (RTS) i Asocijacije turističkih operatora Rusije (ATOR).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
List piše da je formalno do kraja sezone ostao jedan mesec, ali da turističke agencije sumnjaju da će doći do poboljšanja.

"Situacija će se normalizovati ukoliko se kurs rublje fiksira na nekom nivou", rekla je listu predstavnica RTS Irina Tjurina.

Ovogodišnje leto je drugo neuspešno leto za ruske turističke organizacije, nagli pad tražnje organizovanih turističkih aranžmana počeo je prošlog leta, kada je nekoliko velikih turističkih kompanija zbog finansijskih problema objavilo bankrotstvo, a na tržištu se pojavila kriza nepoverenja.

Situaciju je dodatno otežao pad kursa rublje, navodi "Komersant".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.