Rusi: Spremni smo

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 18:54

Rusi: Spremni smo

Sergej Aksjonov, lider Krima kojeg je ustoličila zvanična Moskva, izjavio je danas da je Krim na oprezu zbog moguće predstojeće ukrajinske kontraofanzive.

U razgovoru sa novinarima Aksjonov je rekao da su ruske snage na Krimu postavile sistem "moderne, duboke odbrane" i da imaju više nego dovoljno trupa i opreme da odbiju mogući ukrajinski kontranapad, prenosi AP.

"Ne smemo da potcenimo neprijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali definitivno se može reći da smo spremni (za napad) i da neće biti katastrofalnih posledica", rekao je Aksjonov.

Njegovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio nameru zvaničnog Kijeva da Krim vrati Ukrajini nakon ruske aneksije 2014. godine.

Aksjonov je u novembru prošle godine prvi put najavio početak fortifikacionih radova, ne iznoseći detalje, ali je u februaru na sastanku Saveta bezbednosti Ruske Federacije, kojem je predsedavao predsednik Vladimir Putin, rekao da će radovi biti gotovi do aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krim na oprezu zbog moguće ukrajinske kontraofanzive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2023

Sergej Aksjonov, lider Krima kojeg je ustoličila zvanična Moskva, izjavio je danas da je Krim na oprezu zbog moguće predstojeće ukrajinske kontraofanzive.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.