Rus koji je javno spalio pasoš: Neću da mi djeca završe u gulagu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2023, 11:08

Rus koji je javno spalio pasoš: 'Neću da mi djeca završe u gulagu'

Sa suprugom i dvoje djece u novembru je iz Moskve došao u Crnu Goru. Ruski pasoš sa kojim je stigao, spalio je u Budvi 25. februara na skupu ruske i bjeloruske zajednice protiv rata u Ukrajini. Spaljivanjem sam želio da pošaljem poruku da ruska zajednica treba da prestane da radi za Rusiju, čak i kada nije u Rusiji, kaže Damir Zainullin za Radio Slobodna Evropa (RSE). "Naravno da sam to mogao uraditi sam, kod kuće, ali sam želio da moja poruka dođe do što više ljudi, jer na hiljade...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sto dvadeset godina hakovanja: Od 1903. do rata u Ukrajini

Izvor: Danas, 03.Mar.2023

Opasnosti i pretnje su sve veće, a hakerski napadi učestaliji - naročito u poslednjih desetak meseci, nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.