Rođeni naši

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2010, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođeni naši

27.09.2010. -

Trijumf ruske ritmičke gimnastike. Reprezentacija Rusije osvojila je na prvenstvu sveta koje je održano u Moskvi 14 medalja: 8 zlatnih, 5 srebrnih i jednu bronzanu. Na drugom mestu je Italija, na trećem Belorusija. Oni imaju ukupno 8 medalja.

Ruske gimnastičarke su se pokazale u svoj lepoti. I ne radi se samo o izbrušenim programima, lepoti i plastici pokreta. Sportistkinje su ispoljile pravu želju za pobedom. Jer od samog početka ništa nije govorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << o takvom finalu. Prva i najvažnija takmičenja grupa - vežbe sa dva rekvizita, doneo je Rusima samo bronzu. Zlato su osvojile Italijanke, srebro gimnastičarke iz Belorusije. Svoje razočaranje nije krila ni selektor reprezentacije Rusije, predsednik nacionalne federacije Irina Viner. Ona je to nazvala krahom. Ipak može se pogledati na rezultat sa druge strane. Neuspeh ruskih sportistkinja prvih dana učinio je šampionat još zanimljivijim, uveren je ekspert za sportski marketing Andrej Maligin:

Sport ima smisla onda kada postoji element neočekivanosti, inrige, kada postoji očekivanje, a ne sigurnost u pobedu. I to je vrlo važan momenat.

Na kraju, zainteresovavši sve, ruske sportistkinje su sa malim zakašnjenjem započele svoj pobedonosni pohod.

Prava junakinja prvenstva postala je Jevgenija Kanaeva. Ona je bila prva u višeboju, vežbama sa loptom i obručem, kao i u timu. Takmičenja sa konopcem donela su joj zlato. Faktički na svakoj vežbi iza leđa su joj stajale dve Darje - Kondakova i Dmitrieva.

Na kraju je ispalo tako da je domaće prvenstvo sveta postalo za rusku reprezentaciju domaćim faktički u punom smislu te reči. Kako je izjavila Irina Viner, kada bi ruska reprezentacija uzela preostalu medalju, prvenstvo sveta bi moglo da se zatvori i da se održava samo prvenstvo Rusije. A sve ostale reprezentacije za sada moraju da stoje po strani i da sačekaju, dodaje Andrej Maligin:

Ovde je glavni potencijal položen u tome što će ruska reprezentacija čuvati svoje pozicije. Sve ostale će pretendovati na to i sve će čekati kada će Rusi nekoga da puste na pijedestal. I potencijal se upravo sastoji u tome da reprezentacija i dalje ostane na vrhu.

Kako je izjavila Irina Viner, danas Rusija ima ogroman potencijal u ritmičkoj gimnastici, što znači postoje sve osnove da se osvoji grupni višeboj na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.