Rjabkov: SAD pokušavaju da nađu izgovore kako da izađu iz što više sporazuma u kojima učestvuje i Moskva

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2020, 12:10

Rjabkov: SAD pokušavaju da nađu izgovore kako da izađu iz što više sporazuma u kojima učestvuje i Moskva

Odnosi Rusije i SAD-a se stalno pogoršavaju, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u intervjuu za Nešnel interest. "Mi se krećemo od jedne donje tačke ka drugoj – kako je rekao jednom poznati poljski mislilac Stanislav Ježi Lec: Mislili smo da smo dotakli dno, a onda su odozdo pokucali", rekao je diplomata.
On je dodao da se saradnja Moskve i Vašingtona u ovom vidu razlikuje od vremena Hladnog rata. Tada je sukob dve supersile bio opasniji, ali i predvidljiviji. Jedan od najvećih problema u odnosima, Rjabkov smatra kontrolu naoružanja. "Stvara se utisak da SAD konceptualno ne veruju u kontrolu nad naoružanjem. Umesto toga Vašington pokušava da nađe izgovore kako da izađe iz što većeg broja sporazuma u sferi u kojoj učestvuje i Moskva", rekao je Rjabkov. Po njegovom mišljenju, biće kasno baviti se pitanjem produženja Sporazuma o smanjenju stratešjig ofanzivnog naoružanja nakon američkih izbora.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.