Riga preskočila Helsinki, Suduva šokirala Ivićev Makabi!

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riga "preskočila" Helsinki, Suduva šokirala Ivićev Makabi!

Fudbaleri Rige i Suduve su napravili velika iznenađenja i eliminisali iz kvalifikacija za Ligu Evrope ekipe Helsinkija i Makabija iz Tel Aviva.

Letonska ekipa je na revanš u Finsku stigla sa rezultatom 1:1, ali je uspela da izvuče remi od 2:2 i plasira se dalje.

Tim Suduve je i na svom terenu savladao sa 2:1 ekipu koju sa klupe predvodi Vladimir Ivić i sa ukupnih 4:2 nastavlja borbu za plasman u Ligu Evrope.

U naredno kolo ide i Fejenord koji je na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dinamu u Tbilisiju odigrao 1:1, posle 4:0 u prvoj utakmici.

Spartak iz Moskve je savladao Tun sa 2:1, Jehuda istovetnim rezultatom ekipu Nefčija, a Apolon bečku Austriju sa jednim golom više.

Stokholmu je bio dovoljan remi od 1:1 sa Šerifom za prolaz dalje, BATE iz Borisova je odigrao bez golova sa Sarajevom i plasirao se u plej-of kvalifikacija, a ni minimalna pobeda Zrinjskog nad Malmeom nije pomogla da klub iz Mostara nastavi da sanja evropski san.

Steaua je u Češkoj savladala Mladu Boleslav sa 1:0, što je učinila i Zorja u duelu sa CSKA iz Sofije, koji sa klupe predvodi Ljupko Petrović.

Vredi napomenuti da je rumunski predstavnik jedini pogodak postigao u nadoknadi vremena, dok je ukrajinski predstavnik do gola za prolaz dalje došao tek u 89. minutu utakmice.

Remi je zabeležio i Torino na gostovanju Soligorsku u Belorusiji (1:1), ali je plasman u dalju fazu kvalifikacija osigurao već u prvoj utakmici, pobedom od 5:0.

Za italijanski klub je celu utakmicu odigrao reprezentativac Srbije Saša Lukić, a u 77. minutu je dobio žuti karton.

Od 19.00 je svoj meč igrao i beogradski Partizan, koji je poražen u Turskoj od Malatije minimalnim rezultatom, ali ide dalje zbog trijumfa na svom terenu od 3:1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE (kval) - Ivić se obrukao u Litvaniji, Ljupko Petrović ispao!

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2019

Kopenhagen imao sreće...Večeras se širom Evrope igraju revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope...Najveće iznenađenje priredila je Suduva koja je eliminisala Makabi koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Vladimir Ivić...Helsinki nije uspeo da se izbori za nastavak kvalifikacija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.