Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija PSSE: Rusija treba da preispita presudu Pussy Riot

03.10.2012. -

Parlamentarci Skupštine Saveta Evrope su doneli rezoluciju u kojoj se Moskva ostavlja pod monitoringom svojih obaveza. PSSE se zalaže i za preispitivanje presude članicama pank grupe Pussy Riot. U Strazburu je rečeno da presuda devojkama ne odgovara težini počinjenog dela – pank molitvi u Hramu Hrista Spasa. Između ostalog, Skupština nije prihvatila preporuke za monitoringovani izveštaj o Rusiji. Protiv njega su glasale dve trećine parlamentaraca, i time podržali protest Rusije protiv tog dokumenta.

Izvor: Golos Rossii, foto: de.wikipedia.org    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlamentarna skupština SE nagomilala primedbe prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2012

03.10.2012. -..Parlamentarna skupština Saveta Evrope razmatra referat o ispunjenju obaveza Rusije pred ovom organizacijom u poslednjih 7 godina. Jedan od autora referata Parlamentarne skupštine SE Giorgi Frunda kritikovao je rusko pravosuđe. On je stavio akcenat na presude članicama pank-grupe Pusi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.