Replika Dupljajskih kolica u vitrini Putina

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Replika Dupljajskih kolica u vitrini Putina

Autorka dokumentarnog filma o srpsko-ruskim odnosima i poseti predsednika Vučića Moskvi Nevena Madžarević, stigla je do skrivenih odaja Kremlja.

Gledaoci će uskoro imati priliku da vide dokumentarac na programu Prve, a autorka objašanja kako je izgledao jedan od detalja tokom posete.

“Deo scenarija je bio da predamo poklon Vladimiru Putinu. Poneli smo repliku jednog od najznačajnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << artefakata Narodnog muzeja, Dupljajska kolica iz Vinčanske kulture. Ali u Kremlju smo shvatili da je procedura komplikovanija nego što smo mislili. Pripadnik službe bezbednosti vas sprovede do jedne prostorije, tu ostavite poklon onda oni izvrše sve provere da li je bezbedno da Vladimir Putin bude u kontaktu sa tim prednetom i tek onda dođe do njega. Ta procedura je brza, tako da su kraja naše posete kolica stigla do njega i već se nalaze u takozvanom predsedničkom muzeju gde su svi pokloni koje je Putin ikada dobio”, kaže Nevena Madžarević.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.