Rekordan izvoz struje iz Rusije

Izvor: Capital.ba, 28.Okt.2021, 11:09

Rekordan izvoz struje iz Rusije

MOSKVA – Jedina kompanija zadužena za izvoz i uvoz električne energije u Rusiji “Inter RAO” za devet mjeseci 2021. godine povećala je izvoz struje 1,8 puta u odnosu na isti period 2020. godine, dostigavši brojku od 15,619 milijardi kilovat-sati, što je rekord u posljednjih deset godina. Foto: Pixabay Ekonomski pokazatelji izvoza struje iz Rusije tokom devet mjeseci 2021. dostigli su maksimalan nivo, navode iz kompanije. Među glavnim faktorima koji su pojačali dinamiku izvoza >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << struje u Finsku i baltičke zemlje navodi se rast potrošnje u uslovima hladne zime i proljeća 2021. godine, kao i toplog ljeta, koje je izazvalo smanjeni protok vode i smanjenu proizvodnju u vjetroparkovima. Još jedan faktor rasta izvoza ruske struje jeste rast cijena energenata i cijena taksa na emisiju ugljen-dioksida u Evropi. “Inter RAO”, jedina kompanija u Rusiji zadužena za izvoz i uvoz električne energije, upravlja aktivama u Rusiji, kao i u zemljama Evrope i Zajednice nezavisnih država. Ukupni kapacitet elektrana kompanije je 30,7 gigavata. Početkom oktobra Rusija je povećala izvoz električne energije u Kinu za čak 90 odsto, napominje “Ruska riječ”. Srna Чланак Rekordan izvoz struje iz Rusije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

RT: Kina utrostručila kupovinu uglja iz Rusije nakon obustave uvoza iz Australije

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2021

Kina je dramatično povećala uvoz uglja iz Rusije kako bi nadoknadila nestašice uzrokovane tekućim trgovinskim sukobom sa Australijom, nekada najvećim dobavljačem uglja. Prema carinskim podacima, kineski uvoz uglja je u septembru porastao za 76 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana i iznosio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.