Reakcija iz Rusije na Trampov ultimatum: Razbijanje SZO za interese jedne države

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 18:44

Reakcija iz Rusije na Trampov ultimatum: Razbijanje SZO za interese jedne države

Rusija je osudila pokušaje SAD da "razbije" SZO, pošto Vašington optužuje tu organizaciju da je blagonaklona Kini i preti da će joj ukinuti finansijska sredstva

"Mi smo protiv razbijanja (SZO), koji bi se odnosio na političke ili geopolitičke interese jedne države, a to su SAD", rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov i dodao da postoje načini poboljšanja rada pozivajući na reforme.

Rjabkov je rekao da Rusija u tim pozivama pristupa na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovoran i konstruktivan način i da je spremna da aktivno učestvuje u takvom radu.

Zvaničnik je dodao da se Moskva protivi politizaciji "bilo čega što je povezano sa epidemijom koronavirusa", "slabljenjem SZO i pretvaranjem te organizacije u platformu za političke obračune".

Američki predsednik Donald Tramp optužio je SZO da je "marioneta Kine" u kojoj se krajem 2019. godine pojavio koronavirus.

Tramp je dao Svetskoj zdravstvenoj organizaciji rok od mesec dana za dobijanje značajnih rezultata u okončanju borbe protiv virusa, a u protivnom preti da će SAD, tradicionalno najveći davalac finansijske podrške, napustiti tu svetsku organizaciju.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.