Rast BDP-a Rusije

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Avg.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast BDP-a Rusije

MOSKVA - Bruto domaći proizvod Rusije u prvom polugodištu 2014. godine povećan je 0,8 odsto u odnosu na isti period lani, pokazuju preliminarni podaci Ros stata.

Rast BDP-a u drugom tromesečju bio je takođe 0,8 odsto na godišnjem nivou, dok je u prvom kvartalu bio 0,9 odsto, preneo je Itar tas.

U periodu januar-jul ove godine obim investicija je smanjen 2,6 odsto na godišnjem nivou. Prema prognozi ministarstva za ekonomski razvoj, pad >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << investicija za celu ovu godinu biće 2,4 odsto.

Za prvih sedam meseci, realni prihodi stanovništva su povećani 0,2 odsto u poređenju sa periodom januar-jul 2013.

Prosečna mesečna plata u julu je, prema Ros statu, bila 32.715 rubalja (908 dolara, 678 evra) i u odnosu na isti mesec prošle godine bila je 9,4 odsto veća.

Nezaposlenost u Rusiji u julu ove godine je ostala na nivou iz juna, od 4,9 odsto, naveo je Itar tas.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Broj ruskih turista u Europi smanjen za četvrtinu

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Avg.2014

ZAGREB - Preliminarni podaci pokazuju pad organiziranih putovanja u Europu za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok Turska bilježi rast za 15 posto, a Egipat za dva do tri posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.