Raspoređivanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji ne krši NPT - diplomata

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2023, 13:25

Raspoređivanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji ne krši NPT - diplomata

Razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja na tlu Belorusije ne predstavlja kršenje Ugovora o neširenju nuklearnog oružja (NPT), jer Moskva ne ustupa kontrolu nad njim Minsku, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
„Koraci koje smo preduzeli u okviru zajedničkog odbrambenog prostora Unije su iznuđene prirode. Međutim, oni ne izlaze iz okvira naših međunarodnih obaveza, uključujući i NPT. Neophodno je još jednom naglasiti da kontrola nad ruskim nuklearnim oružjem se ne predaje“, izjavio je visoki diplomata u intervjuu za TASS povodom 55. godišnjice potpisivanja sporazuma.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.