Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 21:07

Rafa Silva i lisabonski "Juda" ispleli mrežu za Spartak, Orlovi se u Moskvi vinuli ka plej-ofu (VIDEO)

Žoao Mario debitovao za Benfiku u zvaničnom meču, na Otkritije areni pokazao da će biti pravi ubod. U revanšu, na Lužu, četa Žorža Žezusa može da peca Ruse

Visile su Benfiki kvalifikacije za Ligu šampiona, obezbedili su ih Orlovi u poslednji čas - prava bi šteta bila da nisu. Benfika danas nema dodirnih tačaka sa onom prošlogodišnjom, sada liči na onaj tim koji je sposoban da pomrsi konce svima. Nad Spartakom je u Moskvi demonstrirala silu. Sitan vez Rafe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Silve, poigravanje sa čuvarima, lepotica koja nije ušla i slalom po zelenom tepihu Otkritije arene. Revanš bi trebalo da bude puka formalnost ako Orlovi primene večerašnje automatizme, a Rafa Silva ponovo bude imao odrešene ruke - 2:0 (0:0).

Spiskala je Benfika para i para minulog leta – time ništa nije dobila. Doživela je sunovrat i na kraju se radovala što uopšte može da se okuša u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izašli su mudriji iz te situacije. Mala ulaganja, stezanje kaiša i minimalne promene. Oslonio se Žorž Žezus na ono što ima, zasukao je rukave i uvodni taktovi simfonije u Moskvi milovali su uši Nou Nejm Bojsima. A, prva violina portugalskog orkestra postao je Rafa Silva.

Uklopio se Rafa Silva minule sezone u prosek, pao je u drugi plan. Ali, ove će kod krilnog napadača biti dirigentska palica. Imaće i sa kime da zapleše u paru. Na prvu su kliknuli Rafa Silva i “Juda”. Prodao je Žoao Mario lisabonske Lavove, ujeo je navijače Sportinga za srce i došao na Luž da vrati titulu u vitrinu Orlova i uvede ih u Ligu šampiona. Prvi ispit je položio, a u Moskvi je našao srodnu dušu na sredini terena.

Četiri godine je Rui Vitoria sedeo na klupi Benfike, trebalo bi da Orlove poznaje u dušu… Sa taktikom je debelo pogrešio. Opredelio se Spartak da čeka rivala, prepustio je Orlovima posed i pecao ih na kontru. Na Otkritije areni mu se to nije isplatilo. Sveža Benfika diktirala je tempo i držala posed, tek povremeno je Spartakova prva linija odbrane uspevala da izboksuje kontranapad, ali je domaćinu u završnici nedostajala konkretnost. Benfika – sušta suprotnost.

Direktno, tečno, od noge do noge. Pici, Diogo Gonsalves, Rafa Silva. Ređale su se prilike pred golom moskovskog Spartaka u prvom delu. Mreža se nije tresla, ali to nije brinulo Žorža Žezusa, jer se videlo da njegovi momci znaju šta rade i da je pitanje vremena kada će otvoriti domaćina. Sa druge strane, jedini koji je uspevao dozbiljnije da pripreti bio je Džordan Larson, ali su mu čuvari uletati u udarce.

Kao da prodor Rafe Silve u prvom poluvremenu i prelep pokušaj nisu bili dovoljno upozorenje. Crvena lampica nije se upalila. Nonšalantni fudbaleri Spartaka pustili su udarnu napadačku iglu lisabonskih Lavova da im se prošeta kroz kazneni prostor i skoro uđe u gol. Ceh su platili.

Neometano se Rafa Silva ušetao u šesnaesterac, pratili su ga defanzivci pogledom i čekali da povuče potez. Razmenjen dupli pas sa Žoao Mariom, izbacivabnje kompletne odbrane i zakucana lopta pod prečku. Nemoćan je bio golman Maksimenko. Sa nevericom je posmatrao saigrače, koji nisu ni trepnuli, a Rafa Silva ih je izvozao.

Mirisalo je na dupliranje prednosti, visio je gol u vazduhu. Kuvalo je u kaznenom prostoru Moskovljana, čupakli su se iz neugodnih situacija, ali u 74. minutu spasa im nije bilo. Lukas Verisimo je delio odbranu Spartaka na dva dela, dubinskim loptama izbacivao je ofanzivce u gol-šanse. Radio je kao švajcarski sat, svaki pas bio je pravovremen, a onaj za Žilberta krunisan je golom. Brazilski desni bek dobio je loptu na tacni, kroz celu sredinu i odbranu proturio je Verisimo loptu, a Žilberto raspalio bez mnogo razmišljanja i zatresao mrežu.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – TREĆE KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Malme - Rendžers 2:1 (0:0)

/Riks 47, Birmančević 49 - Dejvis 90+5/

Sparta Prag - Monako 0:2 (0:1)

/Čuameni 37, Foland 59/

Kluž - Jang Bojs 1:1 (1:0)

/Manea 4 - Siero 90+3/

Genk - Šahtjor 1:2 (1:0)

/Onuaču 39 - Tete 63p, Alan Patrik 81/

PSV - Midtjiland 3:0 (3:0)

/Madueke 19, Gece 29, Gakpo 32/

Crvena zvezda - Šerif 1:1 (1:1)

/Dioni 45+1 - Kasteneda 33/

Olimpijakos - Ludogorec 1:1 (0:0)

/Kamara 87 - Despodov 50/

Sreda

Spartak Moskva - Benfika 0:2 (0:0)

/Silva 51, Žilberto 74/

20.00: (1,77) Dinamo Z. (3,45) Legija (5,00)

20.00: (2,95) Ferencvaroš (3,20) Slavija Prag (2,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.