Radimo sve da sačuvamo srpski jezik i kulturu - VUČIĆ: Otvorićemo školu srpskog jezika u Moskvi

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radimo sve da sačuvamo srpski jezik i kulturu - VUČIĆ: Otvorićemo školu srpskog jezika u Moskvi

Vučić je podsetio na reči Stojana Novakovića koji je govorio: ''Jačajmo Srbiju negujući srpsku kulturu i srpski jezik"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Moskvi biti otvorena škola srpskog jezika kako bi deca srpskih državljana koji žive u ruskoj prestonici mogla da govore na maternjem jeziku.

- Razgovarao sam sa našim studentima i privrednicima koji žive u Moskvi da finansiramo otvaranje male škole srpskog jezika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi naša deca koja žive ovde mogla da govore srpski jezik - rekao je Vučić za TV Pink nakon razgovora sa studentima i privrednicima u jednom srpskom restoranu u Moskvi.

Vučić je podsetio na reči Stojana Novakovića koji je, kako kaže, u vreme najvećih demonstracija u Beogradu zbog aneksije Bosne i Hercegovine od strane Austrougarske govorio: ''Jačajmo Srbiju negujući srpsku kulturu i srpski jezik''.

Govoreći o inicijativi da se u Moskvi otvori škola srpskog jezika, Vučić je naveo da je sličan projekat Vlade Srbije već pokrenut u Švajcarskoj kroz akciju ''Negujmo srpski jezik'', te je u tom kontekstu pohvalio aktivnosti ambasadorke Srbije u Bernu Snežane Janković.

- Hoćemo da uradimo sve što možemo da sačuvamo naš jezik, pismo i kulturu - poručio je Vučić.

Pratite nas na našem Instagramu srbijadanas
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio otvaranje škole srpskog jezika u Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2018

MOSKVA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Moskvi biti otvorena škola srpskog jezika kako bi deca srpskih državljana koji žive u ruskoj prijestonici mogla da govore na maternjem jeziku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.