RUSKI MIGOVI NA SPECIJALNOM ZADATKU: Primećena i grupa Vagner, niko ne zna šta sledi! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2020, 11:31

RUSKI MIGOVI NA SPECIJALNOM ZADATKU: Primećena i grupa "Vagner", niko ne zna šta sledi! (VIDEO)

Moskva je porekla premeštanje bilo kakvih ratnih aviona u severnoafričku državu

Avion "MiG-29" ruske proizvodnje, nedavno je primećen iznad Libije, dok je putovao preko, kako se pretpostavlja, vazdušnog prostora Libijske nacionalne vojske (LNA).

Ranije je rečeno da je ovaj mlaznjak ruske proizvodnje prevezen iz vazduhoplovne baze Hmejmim u oblasti Latakija u Siriji, ranije ove godine, međutim, . >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Iako Rusija zadržava svoju neutralnost u sukobu između Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) i Libijske nacionalne vojske, oni su bili jedan od glavnih pokretača druge strane, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i Egiptom.

#Russian MiG-29 over #Libya pic.twitter.com/z5JdVpXyWk

— Last Defender (@LastDef) December 5, 2020

Pored logističke podrške, Rusija je optužena za raspoređivanje osoblja iz grupe "Vagner", koja je privatna vojna ugovorna grupa koja deluje na nekoliko kontinenata širom sveta.

Rusija je takođe negirala navode da imaju bilo kakve veze sa prisustvom privatnih vojnih dobavljača u zemlji, uprkos optužbama iz Vašingtona za ove borce.

Više vesti iz Sirije, Libije, Jemena i Iraka, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.