RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Putin hteo milom, ali će sada silom - Moskva proteruje američke i poljske diplomate

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 18:24

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Putin hteo milom, ali će sada silom - Moskva proteruje američke i poljske diplomate

Lavrov jasno stavio do znanja zapadu da se ne mogu tako nekažnjeno ophoditi prema Rusiji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će zvanična Moskva, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata od strane američkih i poljskih vlasti, doneti recipročne mere koje podrazumevaju proterivanje 10 američkih i trojicu poljskih diplomata.

Kako je rekao, uskoro će biti objavljen spisak celokupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovora na "neprijateljske poteze Amerike". Lavrov je kazao i da će Rusija obustaviti delatnost američkih fondova koji se mešaju u rusku politiku.

Takođe je rekao i da je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov tokom sastanka sa američkim ambasadorom u Moskvi savetovao Džona Salivana da otputuje u Ameriku na "ozbiljne konsultacije".

- U Vašingtonu se dešava nešto što nam nije baš najjasnije. Zato je Ušakov i savetovao američkog ambasadora da otputuje u američku prestonicu i da obavi ozbiljne konsultacije - naglasio je Lavrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.