RUSIJA JE VEOMA UZNEMIRENA Moskva se oglasila povodom novog krvoprolića u Karabahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 14:32

"RUSIJA JE VEOMA UZNEMIRENA" Moskva se oglasila povodom novog krvoprolića u Karabahu

Preti nova eskalacija

Rusija je veoma uznemirena naglom eskalacijom situacije u Nagorno-Karabahu i poziva strane u konfliktu da zaustave krvoproliće i da se vrate diplomatskim rešenjima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Veoma smo uznemireni eskalacijom situacije u Nagorno-Karabahu. Rusija poziva strane u sukobu da zaustave krvoproliće, odmah prekinu vojne akcije i vrate se na političko-diplomatski put - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ona.

Prema njenim rečima, Moskva je trenutno u kontaktu po svim pitanjima, uključujući i azerbejdžansku stranu, nakon toga će Ministarstvo spoljnih poslova izdati saopštenje.

Zaharova je podvukla da sve strane konflikta, kako bi se rešila situacija, moraju da ispune prethodno preuzete obaveze, ne provociraju, već rade na smirivanju i rešavanju situacije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova poziva da se zaustavi krvoproliće u Karabahu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2023, 06:11

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da strane u sukobu u Nagorno Karabahu moraju odmah da prekinu krvoproliće i neprijateljstva i spreče civilne žrtve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.