RUSIJA DONELA ODLUKU: Odustaju, ove godine se neće održati veliki aeromiting u Moskvi, otkriven razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 08:02

RUSIJA DONELA ODLUKU: Odustaju, ove godine se neće održati veliki aeromiting u Moskvi, otkriven razlog

Oglasio se Viktor Kladov

Rusija će verovatno otkazati ovogodišnji aeromiting u Moskvi, koji je decenijama bio glavno mesto za predstavljanje novih ratnih aviona, saopštio je visoki zvaničnik njene organizatorske agencije.

Viktor Kladov, direktor za međunarodnu saradnju u državnom odbrambenom konglomeratu Rostec, rekao je da se ovaj događaj verovatno neće održati ove godine i da je zakazan za kraj jula.

Kladov nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naveo razlog za odlaganje događaja, ali su ruski mediji ranije sugerisali da je to zbog zapadnih sankcija Rusiji povezanih sa sukobom u Ukrajini, što bi smanjilo međunarodno učešće i uticalo na isporuku delova proizvođačima.

Međunarodno prisustvo na ruskom godišnjem sajmu investicija, Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, bilo je znatno manje nego pre nego što je Rusija poslala trupe u Ukrajinu u februaru 2022. godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.