RUSI NAPRAVILI PRAVOG ROBOKAPA: Puca i pogađa metu, vozi kvad!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI NAPRAVILI PRAVOG ROBOKAPA: Puca i pogađa metu, vozi kvad!

Novi ruski vojni borbeni robot, prema zamisli tvoraca, mora da funkcioniše poput čoveka. Na demonstraciji, koja je danas prikazana predsedniku Vladimiru Putinu, robot je pucao iz pištolja i sa pet hitaca pogodio metu, a zatim je napravio krug po poligonu upravljajući ATV.

Robotom je pomoću specijalnih senzora na rukama upravljao čovek.

Demonstracija je prikazana u Klimovskajoj, u regionu Moskve, na poligonu Instituta odbrane “Točmaš”. Centralni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Institut za istraživanje precizne mehanike, “Točmaš”, koji je istovremeno i glavni projektni biro za stvaranje vojne borbene opreme u Rusiji osnovan je još 1944. godine. Od tada ovaj Institut, koji sada predstavlja deo odbrambene korporacije Rossteh, učestvovao je u stvaranju naprednih borbenih sistema pešadije i artiljerije.

Pored novog borbenog robota – avatara, predsedniku Rusije prikazani su uzorci savremene opreme, koji su već u upotrebi, poput amfibija, ali i napredni modeli vojne borbene tehnike čija namena je da povećaju efikasnost i bezbednost ljudstva na bojnom polju.

Putinu su demonstrirane i mogućnosti novih modela lakog naoružanja i opreme, ako i efikasnost najnovijeg snajperskog oružja.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.