RTS dočekao mlade matematičare

Izvor: RTS, 05.Nov.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS dočekao mlade matematičare

Iz Moskve su se sinoć vratili učenici Matematičke gimnazije koji su na Matematičkom višeboju odbranili prošlogodišnju titulu prvaka u konurenciji 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Belorusije. Ekipa RTS-a dočekala ih je na aerodromu.
Ognjen Tošić, Nikola Raičević, Aleksa Milojević i Igor Medvedev su osvojili prvo mesto sa najvećom razlikom od drugog mesta otkada postoji ovo takmičenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ognjen, koji je u individualnim takmičenjima osvojio prvu nagradu, kaže da su zadaci bili zanimljivi, atipični i "lepo osveženje" u odnosu na standardne zadatke.
"Bila su tri individualna takmičenja i na kraju se sabiraju bodovi sa sva tri i tako smo nas dvojica bili prvi", objašnjava Nikola Raičević kako su on i Ognjen osvojili prvo mesto.
Zadaci nisu bili teški ni Igoru, koji se vratio sa nagradom za treće mesto.
"Bila su dva timska i tri individualna takmičenja. Zadaci nisu bili toliko teški ali ih je bilo brojno više nego inače, i uspeli smo većinu da rešimo", kaže Igor Medvedev.
Aleksa, osvajač drugog mesta, zadovoljan je jer su, kako kaže, izdržali tempo i uspeli da odgovore izazovu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.