RT: SAD treba otvoreno da kažu ako traže izgovor za uništenje Severne Koreje - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD treba otvoreno da kažu ako traže izgovor za uništenje Severne Koreje - Lavrov

Izvor: Vostok / RT

Sjedinjene Države su svesno provocirale Severnu Koreju da bi preduzele dejstva, izjavio je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov nakon poslednjeg testiranja balističke rakete u Severnoj Koreji. Moskva sumnja da SAD žele izgovor da napadnu Severnu Koreju, rekao je on.

Komentarišući najnovija dešavanja, Lavrov je rekao "izgleda da SAD žele da Severna Koreja nastavi sa testovima".

"Najnovija američka dejstva su bila usmerena na provociranje Pjongjanga u preduzimanju nekakvih brzih dejstava", rekao je Lavrov novinarima. Ministar spoljnih poslova nazvao je testiranje rakete "avanturom", ali je rekao da Vašington očigledno pokušava da isprovocira severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

"Amerikanci bi trebali početi sa objašnjavanjem svojih namera svima nama. Ako stvarno traže izgovor za uništavanje Severne Koreje, kako je američki izaslanik u UN-u rekao na sastanku Saveta bezbednosti, neka jasno kažu i da to rukovodstvo SAD potvrdi. Onda ćemo odlučiti kako ćemo reagovati", rekao je Lavrov.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Organizatori ZOI zabrinuti zbog testiranja raketa Severne Koreje

Izvor: Beta, 30.Nov.2017

Najnovije lansiranje rakete Severne Koreje je zabrinulo organizatore Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, u Južnoj Koreji, deset nedelja pred njiovo otvaranje.Jedan od zvaničnika iz Organizacionog odbora Igara u danas je potvrdio zabrinutost, uz ocenu da bi zaoštravanje stanja moglo odvratiti...

Nastavak na Beta...

Lavrov optužio SAD za provociranje Sjeverne Koreje

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2017

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je SAD da pokušavaju isprovocirati Sjevernu Koreju kako bi ona intenzivirala svoj program razvoja nuklearnog arsenala...- Dobija se utisak da se sve namjerno radi kako bi Kim Jong-un puknuo i učinio nove nepreporučljive korake - kazao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.