RT: Rusija zadržava pravo da smanji broj diplomata SAD za još 155 - Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija zadržava pravo da smanji broj diplomata SAD za još 155 - Putin

Izvor: Vostok, RT

Moskva zadržava pravo da smanji broj službenika ambasade SAD u Rusiji za još 155 kako bi se vratio paritet osoblja između ambasada dveju država, upozorio je Putin.

"Složili smo se sa našim partnerima da mora biti paritet između broja diplomatskog osoblja u Rusiji i Sjedinjenim Državama. Bilo je oko 1.300 diplomata iz SAD. Imali smo 455 (smanjeno). To smo ispravili. "



"Među 455 diplomatskog osoblja koje radi u Sjedinjenim Državama ima 155 ljudi koji rade u Ujedinjenim nacijama. Striktno govoreći, oni nisu deo diplomatskog kora koji je akreditovao američki Stejt department", dodao je on.

"Dakle istinski paritet bio bi da SAD neće imati 455 diplomata u Rusiji, već 155 manje".

Putin je rekao da Moskva zadržava pravo da taj broj američkog diplomatskog osoblja napusti zemlju.

On je dodao da će se Rusija žaliti sudu u vezi sa oduzimanjem njenog prava da raspolaže svojom imovinom u Sjedinjenim Američkim Državama. Ruski predsednik smatra da to narušava imovinska prava Rusije.

„Za početak ću dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova da se obrate sudu, da vidimo kako funkcioniše taj hvaljeni američki pravosudni sistem“, rekao je Putin na konferenciji za novinare.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.