RT: Rusija i Ukrajina održavaju novu razmenu zarobljenika

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2023, 23:17

RT: Rusija i Ukrajina održavaju novu razmenu zarobljenika

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je u sredu da je 40 vojnika vraćeno iz zarobljeništva, u zamenu za 44 Ukrajinca. Četvorica dodatnih Ukrajinaca su zadobila posebno teške povrede i vraćeni su kao humanitarni gest, navodi Moskva.
Rusi su se suočili sa ozbiljnom opasnošću u zatočeništvu, navodi se u saopštenju vojske. Oni će biti prebačeni u Moskvu na nastavak lečenja i dalju rehabilitaciju, dodali su zvaničnici. Ruski komesar za ljudska prava Tatjana Moskalkova potvrdila je dodavanje ukrajinskih žrtava na spisak razmene kasnije tokom dana. „Vođeno humanitarnim zabrinutostima, rusko Ministarstvo odbrane je dodalo četiri teško povređena ukrajinska vojnika u razmenu, što je bila 40 prema 40“, napisala je Moskalkova. Ranije tokom dana, ruski istražni komitet najavio je istragu nekoliko francuskih državljana koji se bore za Ukrajinu, optužujući ih za ubistvo ruskih zatvorenika. Kako navodi agencija, jedan od "francuskih plaćenika" objavio je fotografiju na kojoj se vide tri ruska vojnika pogubljena iz neposredne blizine. Moskva je identifikovala navodne počinioce kao pripadnike 92. brigade ukrajinske vojske, kao i zloglasnog neonacističkog bataljona Azov. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.