RT: Rusija će tužiti SAD zbog konfiskovane diplomatske imovine

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija će tužiti SAD zbog konfiskovane diplomatske imovine

Izvor: Vostok, RT

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je svom američkom kolegi Reksu Tilersonu u telefonskom razgovoru da je Moskva započela sudski postupak zbog konfiskacije diplomatske imovine Moskve u SAD-u, po nalogu sadašnje administracije Bele Kuće.

"Kada govorimo o međunarodnim odnosima, Lavrov je istakao da je oduzimanje ruske diplomatske imovine na tlu SAD bilo flagrantno kršenje međunarodnih normi", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

"Ministar je skrenuo pažnju državnom sekretaru na reči Vladimira Putina na samitu BRIKS-a u Ksiamenu u Kini, o nameri Rusije da upotrebi zakonska sredstva za borbu protiv ilegalnih postupaka Vašingtona", dodaje se u saopštenju.

31. avgusta, Rusija je dobila 72 sata da oslobodi od ljudi i stvari konzulat u San Francisku, kao i diplomatska zdanja u Vašingtonu i Njujorku. Rusija je saopštila da su zgrade naknadno pretresane, kršenjem Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da je objektima bio zabranjen pristup, uprkos njihovom statusu "neprikosnovenih" diplomatskih svojstava.

"Američka odluka da se Rusiji zabrani korišćenje njene imovine je očigledno kršenje imovinskih prava Rusije", rekao je Putin na samitu BRIKS-a u Kini.

"Da vidimo koliko dobro puno hvaljeni američki pravni sistem funkcioniše u praksi", dodao je Putin.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut



Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija priprema tužbu protiv SAD

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2017, 10:53

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je ekspertima poslalo zahtev za pripremu tužbe protiv SAD zbog oduzimanja diplomatske imovine, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...- Obratili smo se celom nizu onih koji znaju kako da se sve organizuje - rekao je Lavrov o pripremi tužbe...On...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.