RT: „Od 78 samo 38 preživelih“ - Istražni komitet Rusije

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Od 78 samo 38 preživelih“ - Istražni komitet Rusije

Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se sinoć zapalio na aerodromu „Šeremetjevo“ u Moskvi preživelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije. „U avionu koji je leteo na liniji Moskva-Murmansk nalazilo se 78 osoba, uključujući članove posade. Prema novim podacima kojima raspolaže istraga do sada, od njih je preživelo 37 osoba“, rekla je portparol Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.
Predstavnik Istražne komisije Elena Markovska koja je i potvrdila pogibiju 41 osobe, saopštila je da su od 37 preživelih - 33 putnici i 4 člana posade. Istražitelji trenutno ispituju povređene, očevice, radnike na aerodromu i aviokompanije koja je vlasnik aviona, kao i lica koja su odgovorna za njegovu eksploataciju. Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji deo aviona sagoreo. Piloti, koji su preživeli, potvrdili su verziju da je grom pogodio avion, usled njega se motor zapalio.  Portparol Kremlja saopštio je da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o nesreći i da je porodicama stradalih uputio saučešće.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Potvrđeno: Avion iz SAD-a pao u Meksiku, nema preživelih FOTO

Izvor: B92, 06.Maj.2019

Pronađeni ostaci aviona koji je nestao sa radara na putu iz Las Vegasa u državi Nevada na severu Meksika, poginulo svih 14 putnika i članova posade...Avion sa 11 putnika i 2 člana posade nestao je juče sa radara. Poslovni avion je leteo na ruti Las Vegas - Monterej...Privatni "bombardijer čalendžer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.