RT: Moskva optužila Kijev za još jedan teroristički akt

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2023, 00:23

RT: Moskva optužila Kijev za još jedan teroristički akt

 
SAD i njihovi saveznici sponzorišu „teroristički režim“ u Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon pokušaja napada dronom na Moskvu rano u utorak.
Bespilotne letelice koje je lansirao „kijevski režim“ pokušale su da gađaju područja sa civilnom infrastrukturom, uključujući aerodrom Vnukovo, koji „uzgred, prihvata strane letove“, napisala je Zaharova na Telegramu. Upad drona bio je „još jedan teroristički akt” Ukrajine, izjavila je ona. „S obzirom da [ukrajinski predsednik Volodimir] Zelenski vrši te terorističke napade oružjem koje isporučuje Zapad ili koje je plaćeno zapadnim fondovima, ovo je međunarodni terorizam.“ Krajnje je vreme da međunarodna zajednica shvati da SAD, Velika Britanija i Francuska, koje su sve članice Saveta bezbednosti UN, „sponzorišu teroristički režim“ u Ukrajini, nastavila je Zaharova. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je pet ukrajinskih dronova učestvovalo u pokušaju napada na Moskvu. Četiri su oborena protivvazdušnom odbranom iznad dela prestonice Novaja Moskva (Nova Moskva), dok se još jedna bespilotna letelica srušila u Odincovskom okrugu u Moskovskoj oblasti nakon što je onesposobljena elektronskim putem, saopštilo je ministarstvo. Nije bilo žrtava niti štete na terenu kao rezultat upada, dodaje se. Krajem maja, Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Kijev pokrenuo veliki napad na Moskvu sa osam dronova, što je dovelo do oštećenja nekoliko stambenih zgrada, a dve osobe su zadobile lakše povrede. Ranije istog meseca, dve bespilotne letelice onesposobila je protivvazdušna odbrana dok su pokušavale da napadnu Kremlj u centru Moskve. Ukrajinski zvaničnici su negirali da su umešani, ali Moskva je incident označila kao „unapred planirani teroristički čin“ i pokušaj ubistva ruskog predsednika Vladimira Putina od strane Kijeva.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.