RT: Moskva kritikuje OEBS zbog ignorisanja ubijanja ruskih civila

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2024, 14:35

RT: Moskva kritikuje OEBS zbog ignorisanja ubijanja ruskih civila

 
Očigledan nedostatak reakcije na ukrajinske napade na ruske gradove koji je demonstrirala Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ohrabrio je Kijev da nastavi da ubija civile, izjavio je u ponedeljak predstavnik Moskve u toj organizaciji Aleksandar Lukaševič.
Komentari su usledili kada je Ukrajina intenzivirala svoje napade na ruske pogranične regione prošle nedelje uoči predsedničkih izbora u zemlji, koji su održani od petka do nedelje. Napadi su uključivali napade bespilotnih letelica, artiljerijske udare i pokušaje upada na kopno. Samo napadi na rusku oblast Belgorod odneli su živote 11 civila, uključujući decu, a još 82 su povređena, saopštile su lokalne zdravstvene vlasti. „Rukovodstvo OEBS-a još jednom demonstrira pristrasne pristupe, nastavlja da deli ljude na kategorije i vrste i očigledno „ne primećuje“ žrtve napada oružanih formacija kijevskog režima na mirne stanovnike ruskih regiona“, izjavio je Lukaševič u saopštenju objavljenom na zvaničnom Telegram kanalu ruske misije. Zvaničnik je istakao da lideri OEBS-a nisu ponudili ništa osim „politizovanih izjava“ kako bi podržali zločinački režim u Kijevu, optužujući organizaciju da demonstrira licemerje koje „prevazilazi sve moguće granice“. Lukaševič je takođe pozvao predsedavajućeg OEBS-a Jana Borga i generalnu sekretarku Helgu Šmid da odmah osude intenzivno, neselektivno granatiranje ruskih gradova od strane ukrajinskih militantnih grupa. Prema rečima izaslanika, organizacija mora da pozove ukrajinske vlasti i njihove sponzore iz NATO-a da prestanu da ubijaju civile i umesto toga odmah izaberu politički i diplomatski put za rešavanje postojećih tenzija. „Ćutanje i neaktivnost rukovodstva OEBS-a sada će značiti ne samo ohrabrivanje napada kijevskog režima na civile Ruske Federacije, već i njegovu ličnu odgovornost za dalju oružanu eskalaciju“, zaključio je diplomata.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.