RT: Izraeslki avioni napali sirijsku bazu - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izraeslki avioni napali sirijsku bazu - Moskva

Izvor: Vostok / RT

Dva izraelska aviona F-15 napali su vazduhoplovnu bazu T-4 u Siriji u provinciji Homs, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Avioni su ispalili osam vođenih projektila, ali je pet njih srušeno pre nego što su pogodili aerodrom.

VIDEO: Unverified footage purporting to show projectiles in skies over Lebanon - @Tontonaoun1pic.twitter.com/11JkxJBX4N
— Conflict News (@Conflicts) April 9, 2018
U saopštenju se navodi: "Dva izraelska aviona F-15 ispalili osam vođenih projektila na aerodrom T-4". Izraelski avioni nisu ušli u sirijski vazdušni prostor i lansirali su rakete iznad Libana.



"Sirijske PVO jedinice pogodile su pet vođenih projektila", saopštila je ruska vojska, ali je potvrđeno da su tri rakete "stigle do zapadnog dela aerodroma". Ranije je saopšteno da je noćas izvršen napad na sirijsku bazu.

Ranije je libanski kanal Al Majadin preneo da su izraelski avioni ušli u vazdušni prostor Libana te ispalili rakete na sirijsku bazu. Prema saopštenju, projektili su prošli kroz libanski vazdušni prostor iznad Keservana i Beke prema Siriji.



Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva izraelska aviona F-15 napala aerodrom u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2018

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su aerodrom u Siriji raketirali avioni Ratnog vazduhoplovstva Izraela..."U periodu između 3.25 i 3.53 (po moskovskom vremenu) dva aviona F-15 Ratnog vazduhoplovstva Izraela, ne ulazeći u vazdušni prostor Sirije, sa teritorije Libana ispalila su...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Oglasila se Moskva povodom napada na aerodrom u Siriji

Izvor: B92, 09.Apr.2018

Ruska vojska saopštila je da su dva izraelska aviona F-15 izvela napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu u provinciji Homs. Rusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da su izraleski avioni izveli napad, u kojem je 14 ljudi poginulo, iz libanskog vazdušnog prostora i da je sirijski protivraketni sistem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.