RT: „Huavej“ kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Huavej“ kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Kineski telekomunikacioni gigant "Huavej" je kupio prava intelektualne svojine na sisteme za prepoznavanje lica koje je dizajnirala ruska kompanija i proizvođač napredne tehnologije "Vokord". Neki  radnici moskovskog "Vokorda" takođe će biti prebačeni u "Huavej" kao deo sporazuma vrednog 50 miliona dolara, prema izvorima upoznatim sa detaljima sporazuma, navode "Vedomosti".
Ruska podružnica "Huaveja", zajednno sa "Hauvejevim", "Dimitran Tehnolodži" iz Hong Konga, sada će postati vlasnici prava intelektualne svojine "Vorkodovog" patenta za tehnologiju i opremu za identifikaciju lica. Novoformirana firma će se zvati "Igl softlab". Osnovan 1999. godine, "Vokord" pravi softverska i programska rešenja pomoću inteligentnih algoritama u obradi videa. Kompanija se fokusira na prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registarskih tablica, video analitiku i njena poboljšanja. Tržište inteligentnih sistema prepoznavanja, nedavno je postalo izuzetno atraktivna sfera za investicije, spajanje i preuzimanje. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Huawei kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2019

MOSKVA - Kineski telekomunikacioni gigant Huawei kupio je prava na intelektualnu svojinu za sisteme prepoznavanja lica, koje je dizajnirala ruska kompanija Vokord, izjavio je izvor upoznat sa sporazumom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.