RT: Dron Kamikaza se srušio istočno od Moskve - izveštaj

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2023, 11:33

RT: Dron Kamikaza se srušio istočno od Moskve - izveštaj

  Dron natovaren eksplozivom srušio se u ruralnoj oblasti istočno od Moskve, javili su u ponedeljak ruski mediji. Avion je navodno bio ukrajinskog dizajna i nosio je oko 17 kg eksploziva C4.
Dron je otkriven u nedelju u okrugu Bogorodski, koji se nalazi 30 kilometara od istočne periferije ruske prestonice, preneo je TASS, pozivajući se na izvor u policiji. Novinsko izdanje SHOT saopštilo je da je dron identifikovan kao ukrajinski UJ-22 Airborne. Prvi put predstavljen javnosti 2021. godine, ovaj avion sa fiksnim krilima ima domet do 800 km ili dvostruko veću udaljenost ako se koristi za jednosmernu misiju kamikaze. Ima nosivost do 20 kg. Izvori SHOT-a rekli su da je dron očigledno ostao bez goriva pre nego što se srušio u Moskovskoj oblasti. Nosio je 30 komada eksploziva C4 koji su koristili vojni inženjeri. Ukupna težina njegovog tereta procenjena je na 17 kg, navodi se u izveštaju. Novinski kanal MASH je tvrdio da se teret sastojao od punjenja za demoliranje M112 proizvedenih u Kanadi. Slike navodno snimljene na mestu nesreće i kružene društvenim mrežama pokazuju nešto što je izgledalo kao M112.   U međuvremenu, ruska vojska je tokom noći odbranila napad dronom na luku Sevastopolj, izvestio je u ponedeljak guverner Mihail Razvožajev. Jedna od bespilotnih letelica uništena je ruskom vatrom, dok je druga "eksplodirala sama" ispred gradske luke, rekao je on na društvenim mrežama. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajinski mediji: Dron sa 17 kilograma eksploziva srušio se kod Moskve

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Dron koji je nosio 17 kilograma eksploziva srušio se u blizini Moskve, izvestio je danas ruski Telegram kanal Baza, prenosi Novi glas Ukrajine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.