RT: Ćutanje Saveta Evrope o terorističkom napadu je „sramotno“ – Moskva

Izvor: Vostok.rs, 30.Mar.2024, 13:20

RT: Ćutanje Saveta Evrope o terorističkom napadu je „sramotno“ – Moskva

Savet Evrope se osramotio time što nije osudio nedavni teroristički napad na „Krokus siti hol“ u blizini Moskve, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Masakr u koncertnoj dvorani prošlog petka odneo je preko 140 života. Prema rečima ruskog zvaničnika, izostanak reakcije na to od strane „samoprikazne savesti Evrope” samo je „najnovija sramna epizoda u istoriji ove organizacije”. „Ova linija ponašanja Strazbura još jednom dokazuje duboku degradaciju današnjeg Saveta Evrope, koji se utopio u političko licemerje i dvostruke standarde“, izjavila je Zaharova za RIA Novosti u petak. Čini se da veb-sajt Saveta i društvene mreže ne pominju masovno ubistvo u Rusiji. Generalna sekretarka Marija Pejčinović Burić nije reagovala na to na svom Iks nalogu. Ali, ona je izrazila solidarnost sa Islandom zbog obnovljenih vulkanskih erupcija ranije ovog meseca i sa Nemačkom zbog smrtonosne nesreće na autoputu u blizini Lajpciga u sredu. Pošto je ukorila ćutanje organizacije, Zaharova ga je uporedila sa izlivanjem simpatija prema ruskom narodu od strane običnih građana evropskih nacija. Ona je dodala da šef Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE), povezanog tela, nije oklevao da se izjasni. Predsednik Teodoros Rusopulos izjavio je da je „duboko šokiran“ vestima o napadu na „Krokus siti hol“ i naglasio da nema izgovora za „gađanje civila ko god i u koju svrhu to čini“. Rusija je istupila iz Saveta Evrope u martu 2022, posle 26 godina članstva. Moskva je optužila tu organizaciju da je napustila svoj humanitarni mandat i pretvorila se u instrument američkih geopolitičkih ambicija koji se koristi za sprovođenje takozvanog „poretka zasnovanog na pravilima“. Situacija u Ukrajini bila je glavni izvor ruskih tenzija sa tim telom godinama pre nego što su otvorena neprijateljstva počela u februaru 2022.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Broj ubijenih u terorističkom napadu kod Moskve porastao na 144

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2024

Broj ubijenih tokom terorističkog napada u koncertnoj dvorani ''Krokus'', blizu Moskve, porastao je danas na 144 osobe, dok je još 551 osoba povrijeđena, saopštila je danas pres-služba Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije za Moskvu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.