RF i SAD moraju da odrede pravne okvire saradnje u protivraketnoj odbrani

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RF i SAD moraju da odrede pravne okvire saradnje u protivraketnoj odbrani

13.09.2012. -

Moskva smatra da je neophodno da sa SAD jasno odredi pravne granice saradnje u protivraketnoj odbrani. Moraju postojati pravne garancije da komponente protivraketnog štita neće biti usmerene protiv Ruske Federacije, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je rekao da nezavisno od rezultata američkih predsedničkih izbora ruska strana ostaje spremna za razvoj političkog dijaloga sa SAD. Taj dijalog će se razvijati na principima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ravnopravnosti, nemešanja u unutrašnje poslove, odustanka od pokušaja da se nametnu jednostrane predstave o pitanju unutrašnjeg razvoja svake od zemalja i saradnje na globalnoj političkoj areni, rekao je Sergej Lavrov.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Moskva,   Predsednički izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.