RAČUNAJTE NA RUSIJU Lavrov uputio podršku Srbiji, Moskva zna šta se dešava na KiM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 20:31

"RAČUNAJTE NA RUSIJU" Lavrov uputio podršku Srbiji, Moskva zna šta se dešava na KiM (FOTO)

Šef ruske diplomatije sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas u Njujorku da je upoznao ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa najnovijom sitaucijom na KiM, kao i da je Lavrov poručio da možemo i dalje da računamo na podršku te zemlje po pitanju naših interesa na KiM.

Selaković je rekao da je to bio jedan od poslednjih sastanaka koje je imao u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dodao da se sa Lavrovim sastao treći put u poslednjih devet meseci.

- Naravno da sam iskoristio tu priliku da ga upoznam sa poslednjim dešavanjima na severu KiM, sa situacijom u dijalogu Begorada i Prištine i sa onim što jeste stav sa kojim je izašao predsednik Vučić, koji je bio jasan i nedvosmislen, po pitanju nastavka dijaloga i daljih dešavanja na KiM - rekao je Selaković.

Kaže da je na sastanku bilo reči o principijelnoj podršci Rusije koja je stalno prisutna, ne samo u Moskvi i u Beogradu već i na Ist Riveru, od stalne delegacije Rusije, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN.

- Naravno da ćemo tu vrstu dijaloga nastaviti i dalje da održavamo. I ono što je Lavrov rekao jeste da možemo da računamo na podršku Ruske Federacije i dalje kada su u pitanju naši interesi na KiM - rekao je Selaković posle sastanka na marginama Generalne skupštine UN.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.