Putinu loš hotel i hladan prijem

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putinu loš hotel i hladan prijem"

Hladan prijem ruskog predsednika Vladimira Putina na Samitu G20 u Brizbejnu naglašava jaz između Rusije i Zapada oko Ukrajine, pišu ruski mediji.

"Samit G20 u australijskom Brizbejnu postao je demonstracija potpunog nedostatka zajedničkog jezika potrebnog za konstruktivan dijalog između Rusije i Zapada", ocenjuje u uvodniku uticajni ruski ekonomski dnevnik Vedomosti.

Na ranije napuštanje skupa Putin se odlučio da bi izbegao sukob sa svojim kritičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da bi sprečio da se Samit G20 iskoristi da se poveća izolacija Rusije, dodaje ruski Komersant i ističe da je "Rusija uspela da izbegne glavnu stvar - velike skandale i izostanak dijaloga sa većinom svojih nepomirljivih protivnika".

"Odlaskom ranije, ruski predsednik je izbegao potrebu da reaguje na grube izjave zapadnih lidera na kraju sastanka (završnoj konferencije za novinare)", primećuje Vedomosti.

Dnevnik Izvestija podržao je Putinov raniji odlazak iz Brizbejna i naveo da se "predsednik ponašao sa neobičnom hladnoćom i pribranošću", prenela je agencija AFP.

Isti ruski list navodi da je Putin "imao loš tretman - smešten u užasnom hotelu, napadan sa svih strana sa brojnim zamerkama na ponašanje Rusije u jugoistočnoj Ukrajini i na kraju je stavljen na sam kraj (reda) na zajedničkoj fotografiji".

Naslovi ruskih medija su fokusirani na rastuću izolaciju Rusije zbog Ukrajine pa je Vedomosti zaključio da je "Putin bio stranac među strancima" na samitu u Australiji.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Konstruktivan rad na samitu G20

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2014

16.11.2014. -..Prema mišljenju predsednika Rusije neki mediji su zaoštravali situaciju i događaji na samom samitu G20 su se jako razlikovali od pisanja u medijima...„Ja sam zadovoljan i rezultatima i atmosferom“, rekao je Putin na pres-konferenciji...On se zahvalio stanovnicima Brizbejna, gde...

Nastavak na Vostok.rs...

"Uvredljivo ponašanje G20 i naš hladnokrvni Putin"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2014

Ledeni doček koji su zapadni lideri priredili ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na samitu G20 u Brizbejnu produbio je jaz između Rusije i Zapada po pitnju ukrajinske krize, ocenili su ruski mediji. .."Oni bili loši a naš Putin pokazao hladnokrvnost u toj stiuaciji".. ..Samit G20 bio je "demonstracija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.