Putinov protivnik uhapšen u metrou

Izvor: B92, 15.Feb.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinov protivnik uhapšen u metrou

Moskovska policija privela u metrou vodećeg ruskog opozicionara i borca protiv korupcije Alekseja Navalnog.

Navalni i njegovi saoborci delili su po metrou letke u kojima se građani pozivaju na učešće u "antikriznom" maršu 1. marta.

Predstavnica za štampu Navalnog izvestila je preko Tvitera da je uhapšen i on i jedan njegov saradnik, a novinska agencija Interfaks kasnije je prenela potvrdu ruske policije. Kako se navodi, Navalni i njegov saradnik su lišeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobode zbog pokušaja uznemiravanja javnosti.

Rusija se suočila sa ekonomskom krizom zbog niskih cena nafte i zapadnih sankcija zbog Ukrajine.

Navalni je krajem decembra osudjen zbog pronevere na tri i po godine zatvora uslovno.

Naređeno mu je da ostane u kućnom pritvoru do iscrpljenja pravnih lekova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska policija uhapsila Navaljnog dok je delio letke u metrou

Izvor: Blic, 15.Feb.2015

Moskovska policija privela je danas u metrou vodećeg ruskog opozicionara i borca protiv korupcije Alekseja Navaljnog dok je sa svojim saborcima delio letke putnicima u metrou u Moskvi...Predstavnica za štampu Navaljnog izvestila je preko Tvitera da je uhapšen i on i jedan njegov saradnik...Novinska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.