Putin pozvao najjače svetske čelnike na sastanak: U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao najjače svetske čelnike na sastanak: "U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta"

Moskva spremna za "ozbiljne razgovore" sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je održavanje sastanka na vrhu čelnika Rusije, Kine, Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije 2020. kako bi se razgovaralo o sukobu u Libiji i drugim globalnim problemima.

Putin, koji je to rekao tokom puta u Izrael, naveo je da je Moskva spremna za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "ozbiljne razgovore" sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da postoji puno tema za razgovor i da bi se sastanak mogao održati bilo gde u svetu.

- U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta koji odgovara kolegama. Rusija je sprema za tu vrstu ozbiljnih razgovora - rekao je.

Путин предложил провести в 2020 году "важную и символичную" встречу лидеров 5 стран https://t.co/x1tmPD6Kga

— Интерфакс (@interfax_news) January 23, 2020

- Pred nama je puno zadataka. O jednom od njih smo razgovarali nedavno u Berlinu. To je Libija. Moramo se vratiti na to pitanje u Savetu bezbednosti i usvojiti odgovarajuću rezoluciju - dodao je.

Putin je danas u Izraelu povodom 75. godišnjice oslobađanja Aušvica. Rekao je da bi održavanje takvog sastanka na vrhu bio važan simboličan korak uoči 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

- O tome sam razgovarao s nekoliko kolega i primetio sam pozitivnu reakciju na održavanje sastanka stalnih članica Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija - zaključio je ruski predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.