Putin nije jedini: Šok u Americi

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 11:53

Putin nije jedini: Šok u Americi

Američki novinar Taker Karlson navodno se tokom putovanja u Moskvu sastao sa bivšim američkim obaveštajcem Edvardom Snoudenom i Tarom Rid.

Tara Rid, inače, optužuje aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena za uznemiravanje.

Informaciju je objavio portal Semafor, koji nezvanično navodi da je Karlson razgovarao sa Snoudenom nekoliko sati, a da je snimio intervju sa Tarom Ridom.

Snouden je u junu 2013. pokrenuo veliki međunarodni skandal prenevši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašington postu i Gardijanu niz poverljivih materijala o programima nadzora američkih i britanskih obaveštajnih službi na internetu. Nakon toga je odleteo u Hongkong, a odatle u Moskvu, gde je na kraju dobio azil i državljanstvo.

Tara Rid, koja je radila kao Bajdenova pomoćnica dok je on bio senator, takođe traži rusko državljanstvo i optužuje bivšeg šefa za seksualno uznemiravanje.

Glavni cilj Karlsonove posete Rusiji, podsetimo, bio je intervju sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.