Puštena Ruskinja optužena za izdaju

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštena Ruskinja optužena za izdaju

Majka sedmoro dece Svetlana Davidova, koja je prošle nedelje uhapšena i optužena za izdaju zemlje, puštena je iz zatvora kako bi se branila sa slobode.

Informaciju je prenela TV Dožd, pozivajući se na njenog supruga.

"Istraga je pozitivno odgovorila na žalbu odbrane o promeni kazne, sa kazne pritvora do kraja marta na mogućnost odbrane sa slobode, uz nenapuštanje zemlje", rekao je njen advokat Sergej Badamašin interfaksu.

Davidovu su uhapsili prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje pripadnici Federalne službe bezbednosti jer je osumnjičena za izdaju zemlje, zato što je ukrajinskoj ambasadi u Moskvi javila telefonom o mogućnosti prebacivanja specijalaca ruske vojne obaveštajne službe u Ukrajinu.

Taj slučaj izazvao je u nezavisnim medijima i društvenim mrežama veliki interes, a mnoge javne ličnosti, opozicioneri, zaštitnici ljudskih prava stali su na njenu stranu.

Pismo Vladimiru Putinu sa apelom da je pusti da se brani sa slobode, kao majka sedmoro dece, među kojima najmlađi ima samo dva meseca, potpisalo je 40 hiljada ljudi. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov jutros je potvrdio da je pismo stiglo u Kremlj i da će biti razmotreno.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Majka sedmoro dece optužena za izdaju puštena iz pritvora

Izvor: Blic, 04.Feb.2015, 00:21

Majka sedmoro dece Svetlana Davidova iz zapadnog ruskog grada Vjazma, koja je prošle nedelje uhapšena i optužena za izdaju zemlje, puštena je iz zatvora kako bi se branila sa slobode, prenela je TV Dožd, pozivajući se na njenog supruga..."Istraga je pozitivno odgovorila na žalbu odbrane o promeni...

Nastavak na Blic...

(VIDEO) PUTIN INTERVENISAO: Majka 7 dece brani se sa slobode jer je Kijevu odavala vojne tajne

Izvor: Kurir, 04.Feb.2015

Svetlana Davidova je ukrajinskoj ambasadi u Moskvi javila telefonom o mogućem prebacivanju pripadnika ruske vojne obaveštajne službe u Ukrajinu i za to joj se sudi..MOSKVA - Majka sedmoro dece Svetlana Davidova optužena za izdaju puštena je iz zatvora, rekao je njen suprug, a optužbe protiv nje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.