Pucnjava u sudu u Moskvi prilikom pokušaja bekstva

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u sudu u Moskvi prilikom pokušaja bekstva

Trojica članova kriminalne grupe GTA ubijeni su danas u sudu u Moskvi pri pokušaju bekstva, navodi lokalna policija.

"Troje osumnjičenih je ubijeno, a još dvoje ih je ranjeno kada su pokušali da stignu do vrata lifta", izjavila je portparolka policije Tatjana Petrova. Ona je dodala da su u pucnjavi ranjena dva policajca.

Do pucnjave je došlo tokom suđenja devetočlanoj "GTA bandi", koja je godinama terorisala građane Moskve i koja se tereti za smrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << desetina ljudi. Neki od optuženih su pokušali da ukradu oružje od sudskog obezbeđenja i uzmu taoce.

Advokatica Sofija Rubaskaja, jedan od očevidaca pokušaja bekstva, rekla je da je čula oko 20 hitaca.

"Bili smo na drugom suđenju kada smo čuli pucnje. Ispaljeno je više od 20 hitaca. Počeli smo da se evakuišemo. Videla sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povređen", rekla je Rubaskaja.

Portparolka suda Natalija Osipova kazala je da je zgrada evakuisana, dok su svi sastanci i suđenja otkazani.

Autor: FoNet
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DRAMA U MOSKVI: Pucnjava u sudu, troje poginulo, četvoro ranjeno

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2017

Trojica članova kriminalne grupe GTA ubijeni su danas pri pokušaju bekstva u sudu u Moskvi, navodi lokalna policija, a prenosi "Raša tudej" Trojica članova kriminalne grupe GTA ubijeni su danas pri pokušaju bekstva u sudu u Moskvi, navodi lokalna policija, a prenosi "Raša tudej"."Troje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.