Protokol o saradnji beogradskih i moskovskih aforističara

Izvor: Blic, 16.Jul.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protokol o saradnji beogradskih i moskovskih aforističara

Beogradski aforističarski krug (BAK) i Moskovski klub aforistike (MKA) potpisali su sporazum o saradnji koji predviđa objavljivanje antologije savremenog srpskog aforizma na ruskom jeziku i takve antologije ruskog aforizma u Srbiji, tokom 2015. godine. Aleksandar Čotrić

Aleksandar Čotrić, zamenik predsednika BAK-a, na današnjoj konferenciji za novinare u Udruženju književnika Srbije rekao je da je potpis na sporazum u ime BAK-a stavio predsednik Aleksandar Baljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a u ime MKA-a čelni čovek udruženja, Sergej Sidorov.

Sporazum, pored ostalog, predviđa i razmenu iskustava, prevođenje aforizama na srpski i ruski jezik, zajedničko učešće članova dva udruženja na festivalima humora i satire i afirmisanje aforističarskog stvaralaštva.

"Satira fest" 17. oktobra u čast Branislava Nušića

Sekretar BAK-a Dušan Puača najavio je održavanje Međunarodnog festivala humora i satire “Satira festa 2014” za 17. oktobar u Beogradu, koji će biti posvećen 150. godišnjici rođenja komediografa i satiričara Branislava Nušića. On je rekao da je raspisan konkurs BAK-a za učešće na ovoj manifestaciji, koji je otvoren do 15. septembra, te da će biti dodeljena priznanja za najbolji aforizam, satiričnu priču i pesmu, kao i za ukupan doprinos srpskoj satiri i nagrada “Zlatni krug”, za afirmisanje srpske aforistike u inostranstvu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.