Protesti u Rusiji, uhapšeno oko 50 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Rusiji, uhapšeno oko 50 osoba

Policija u Moskvi i Sankt Peterburgu zadržala je u pritvoru oko 50 osoba koje su učestvovale u nedozvoljenim demonstracijama zbog pokretanja krivičnog postupka protiv 10 mladih Rusa koji su navodno bili članovi ekstremističke grupe koja je htela da svrgne vladu.

Advokati 10 osumnjičenih, koji su uhapšeni u martu ove godine, tvrde da je tajna policija namestila slučaj, napisavši radikalni program grupe i ohrabrivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njene članove da vežbaju gađanje iz vatrenog oružja.

Kako navodi AP, četvoro optuženih su zadržani u zatvoru, dok se ostali nalaze u kućnom pritvoru.

Grupa OVD-Info, koja nadzire policijske akcije i eventualne političke represije, tvrdi da je najmanje 40 osoba zadržano u pritvoru u Sankt Peterburgu, a devet u Moskvi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.