Protest u Moskvi zbog zabrane kandidovanja opozicije

Izvor: RTS, 20.Jul.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Moskvi zbog zabrane kandidovanja opozicije

U centru Moskve organizovan je protest zbog zabrane kandidovanja opozicionih predstavnika za izbore za rusku Dumu.
Policija i ruska Nacionalna garda su na licu mesta i obezbeđuju grad, saopšteno je iz ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tas.

Rusko ministarstvo demantovalo je medijske navode da policajci opstruiraju demonstrante.
Rojters podseća da su ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborni zvaničnici izdali zabranu kandidovanja za oko 30 kandidata, uglavnom opozicionih, a kao razlog se navodi da su nisu prikupili dovoljno "ispravnih potpisa" za kandidaturu.

Isključeni kandidati, međutim, kažu da su prikupili dovoljan broj potpisa, ali da im je zabranjeno da se kandiduju kako ne bi doveli u pitanje kontrolu onih koji su lojalni predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u Dumi.
Protest je predvodio najistaknutiji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni, koji je zahtevao da vlast dopusti opozicionim kandidatima da učestvuju na izborima zakazanim za 8. septembar.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.