Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 18:20

Protest protiv zagađenja vazduha u Beogradu

U centru Beograda održan je četvrti po redu građanski protest za bezopasan vazduh u organizaciji "Eko straže".
Građani su blokirali saobraćaj kod hotela "Moskva" da bi od Terazija krenuli do Skupštine Srbije, a potom i do zgrade Vlade gde je protest zvanično završen.

Okupljenima se obratila Marina Pavlić iz "Kreni-promeni" i Bojan Simišić iz "Eko straže". Među okupljenima bili su i direktor "Kreni-promeni" Savo Manojlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinar i kandidat za predsednika Srđan Škoro, Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd" i drugi građani i aktivisti.
Mogli su se videti i transparenti "Stop ekološkom izbeglištvu", "Gušite nas".
Bojan Simišić, predstavnik "Eko straže", ponovio je da imaju jedan jedini zahtev da javnost preko Javnog servisa bude obaveštena o stanju zagađenja vazduha.
Građani traže da se izmeni i implementacija već postojećeg Zakona o kvalitetu vazduha.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen četvrti protest za čistiji vazduh

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2022

U centru Beograda, na Terazijama na protestu za čistiji vazduh danas se okuplio više stotina gradjana, a skup je, posle šetnje, završen ispred zgrade vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.