Promene od sledeće godine: Zabranili plaćanje kriptovalutama

Izvor: B92, 01.Avg.2020, 13:11

Promene od sledeće godine: Zabranili plaćanje kriptovalutama

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin je potpisao zakon kojim se zabranjuje plaćanje kriptovalutom u Rusiji.

Zakon predviđa da se od 2021. godine obavljaju transakcije digitalnim finansijskim sredstvima, ali se zabranjuje korišćenje kriptovalute kao sredstva plaćanja.

Dokument od 107 strana je objavljen na oficijalnom internet portalu za pravne informacije. Dokument reguliše odnose proistekle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz puštanja, obračuna i prometa digitalnih finansijskih sredstava.

Zakonom se zabranjuje i reklamiranje digitalne valute kao načina plaćanja. Građani mogu da postanu vlasnici digitalnih finansijskih aktiva (tokena), ali samo ako su nastali u okvirima ruskog zakonodavstva, prenosi Sputnjik.

Kupovina i prodaja digitalne imovine biće moguća u okviru specijalnih informacionih sistema, koji moraju da budu u skladu sa ruskim zakonodavstvom i da budu uključeni u registar Banke Rusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.