Priznao je: Moskva ostvarila uspeh

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 11:34

Priznao je: Moskva ostvarila uspeh

Ukrajina je danas objavila da je Rusija usredsredila sve napore na osvajanje Bahmuta, ali je navela da se grad i dalje brani uprkos brojčanoj nadmoći Rusije.

Iz Ukrajine situaciju opisuju kao "tešku", prenosi Rojters.

Portparol ukrajinske istočne vojne komande Sergij Čerevatij rekao je da Kijev drži pod kontrolom situaciju u Bahmutu i "razume namere Rusije".

On je priznao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskva ostvarila "taktički uspeh" na nekoliko mesta, ali tvrdi da za to "plaća visoku cenu".

"Situacija je teška, neprijatelj koncentriše maksimalne napore da zauzme Bahmut. Međutim, trpi ozbiljne gubitke i ne postiže strateški uspeh", naveo je Čerevatij.

On je dodao da su sve odluke donete sa ciljem da se ne dozvoli neprijatelju da "probije odbranu" i nanese joj najveću moguću štetu, kao i kako bi se očuvalo osoblje.

Britansko Ministarstvo odbrane ranije danas je objavilo da je ruska vojska "vrlo verovatno napredovala" do centra Bahmuta.

Prema navodima britanskog ministarstva, ruska vojska je osvojila zapadnu obalu reke Bahmutka, čime je ugrozila ključnu ukrajinsku rutu za nabavku, u pokušaju da ponovo uspostavi kontrolu nad tim gradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev: Ukrajina jača odbrambene linije i pozicije duž granice sa Belorusijom i Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2023, 08:07

Ukrajinske snage rade na jačanju defanzivnih linija i pozicija duž granica sa Belorusijom i Rusijom, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo odbrane, citirajući generala-poručnika Serhija Najeva, komandata združenih snaga Ukrajine.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.