Priveden lider Druge Rusije

Izvor: S media, 31.Dec.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden lider "Druge Rusije"

Oko dvedesetak učesnika neodobrenih demonstracija u centru Moskve privedeno je večeras, a među njima je i lider opozicione "Druge Rusije", pisac Eduard Limonov.

Rusija: Amerika krši ljudska prava

Snažan zemljotres u Sibiru

Na Trijumfalnom trgu okupilo se oko 100 ljudi, među kojima su polovina bili novinari, a policija ih je upozorila preko megafona da se sklone i ne ometaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prolaz pešacima, usput im čestitajući Novu godinu.

Kako su se demonstranti oglušili na upozorenja, usledila je akcija privođenja, saopšteno je iz policije.

Demonstranti okupljeni oko Limonova i takozvane Strategije 31, tradicionalno se okupljaju 31. dana u mesecu pozivajući se na 31. član Ustava koji garantuje slobodu okupljanja i izražavaju nezadovoljstvo prema vlastima.

Policija je ranije danas upozorila da je njihovo današnje okupljanje na Trijumfalnom trgu neodobreno i samim tim nezakonito i ponudila druga mesta na kojima bi miting mogao da bude održan, ali demonstranti nisu prihvatili ponudu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.