Prijetnja plaćenika Wagnera oživljava zabrinutost za nuklearnu sigurnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2023, 11:24

Prijetnja plaćenika Wagnera oživljava zabrinutost za nuklearnu sigurnost

Marš plaćeničke grupe Wagner na Moskvu oživio je stare bojazni u Washingtonu o tome šta će se dogoditi s ruskim nuklearnim zalihama u slučaju nereda unutar države. Dogovor o okončanju pobune u subotu i pristanak šefa plaćenika Jevgenija Prigožina da naredi svojim borcima da se vrate u baze, zaustavio je bojazni o velikom sukobu unutar Rusije. Ali ova epizoda je signalizirala da držanje vlasti ruskog predsjednika Vladimira Putina slabi. Slike tenkova na ruskim ulicama podsjetile su na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobuna Vagnera nagovještava mogućnost početka kraja Putinove vladavine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2023, 07:21

Pobuna Jevgenija Prigožina i pripradnika njegove plaćeničke grupe Vagner, otkrila je dublje podjele unutar ruskog establišmenta i oružanih snaga o smislu rata u Ukrajini, istovremeno ukazujući da je vlast Vladimira Putina slabija nego bilo kada u posljednje dvije decenije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.