Prigožin opet provocira. Šta pokušava?

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:21

Prigožin opet provocira. Šta pokušava?

Moskva -- Vođa Vagnera Jevgenij Prigožin umešan je u još jedan "namerni pokušaj podrivanja autoriteta zvaničnih vojnih vlasti" u Rusiji.

To piše Ministarstvo odbrane Velike Britanije u najnovijem obaveštajnom izveštaju.

"Prigožin je u ponedeljak rekao da očekuje odgovor ruskog Ministarstva odbrane u vezi sa 'ugovorom' koji je sam sastavio i tri dana ranije predao ministarstvu", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ovo je usledilo nakon ultimatuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva odbrane Vagneru i drugim 'dobrovoljačkim formacijama' da potpišu ugovore sa Ministarstvom odbrane do 1. jula 2023. Iako sadržaj Prigožinovog dokumenta nije javno objavljen, čin njegovog dostavljanja podiže ulog i vrlo je verovatno još jedan namerni pokušaj da se potkopa autoritet zvaničnih vojnih vlasti. Prigožinov ton prema Ministarstvu odbrane postao je nedvosmisleno konfrontacioni", navode Britanci.

Dodaju da je to svakako donekle problem za rusko Ministarstvo odbrane u trenutku kada se bori protiv ukrajinske kontraofanzive.

Prigožin se već mesecima svađa sa ruskom vojskom, optužujući je, između ostalog, da ne obezbeđuje dovoljno municije njegovim snagama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.