Preminuo ruski glumac Leonid Bronevoj

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ruski glumac Leonid Bronevoj

Istaknuti ruski glumac Leonid Bronevoj, koji se proslavio u seriji „Sedamnaest trenutaka proleća“ o čuvenom ruskom kontraobaveštajcu Štirlicu za vreme Drugog svetskog rata, umro je u 89. godini.

O njegovoj smrti saopštio je direktor moskovskog pozorišta „Lenkom“, u kom je Bronevoj radio.

„Danas u 7.30 po lokalnom vremenu napustio nas je zasluženi umetnik SSSR-a Leonid Bronevoj“, rekao je Mark Varšaver.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodici preminulog glumca istakavši da je njegov odlazak „veliki gubitak za celu rusku kulturu“.

Inače, čuvena ruska serija „Sedamnaest trenutaka proleća“ urađena je po motivima dela Julijana Semjonova. Vreme i mesto dešavanja — Berlin uoči sloma nacističkog režima.

Radi se o sovjetskom obaveštajacu, pukovniku Isajevu, poznatijem u Berlinu pod lažnim imenom štadantenfirer SS Štirlic, a njegov zadatak bio je da otkrije ko od najbližih Hitlerovih saradnika želi da uspostavi vezu sa zapadnim diplomatama kako bi razgovarao o kapitulaciji Nemačke na zapadnom frontu.

Bronevoj je glumio ulogu nemačkog oficira Milera.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.